κτιρια & εγκαταστασεις

Κτιρια και εγκαταστασεις

Ανακαλύψτε το Αρχοντικό Χατζηγάκη στο Περτούλι, τους χώρους, τις υπηρεσίες και την ιστορία του. Μέσα στο καταπράσινο τοπίο, κάτω από τα αιωνόβια έλατα, το πολυτελές, ιστορικό ξενοδοχείο αποτελείται από τέσσερα κτίρια και ένα πέτρινο εκκλησάκι, την Αγία Παρασκευή, μέσα σε ένα πανέμορφο κτήμα που απλώνεται σε υψόμετρο 1.200 μ. στην ορεινή περιοχή της Θεσσαλικής Πίνδου.

Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αρχοντικό Χατζηγάκη.

Το Αρχοντικό

Η καρδιά του ξενοδοχειακού συμπλέγματος χτυπά στο κεντρικό κτίριο, στο Αρχοντικό, το οποίο οικοδομήθηκε αρχικά ως πολεμικός πύργος το 1892 και ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων για να φιλοξενήσει το ξενοδοχείο! Χαρακτηρίζεται από αυστηρή συμμετρία, έντονες γωνίες, λιτές γραμμές και  αποτελείται από το ισόγειο και δύο ορόφους.

Στο ισόγειο, εκεί που βρισκόταν το κελάρι του παλιού αρχοντικού, διατηρήθηκαν οι μεγάλες καμάρες και τα θολωτά παράθυρα και διαμορφώθηκε ο χώρος υποδοχής, ο οποίος διαθέτει ευρύχωρα καθιστικά μπροστά στο μεγάλο τζάκι, ενώ το  πάτωμα διασώθηκε κυριολεκτικά πλακάκι-πλακάκι. Εκεί, στο βάθος, υπάρχει ένας χώρος διαμορφωμένος για επιτραπέζια παιχνίδια, τάβλι και χαρτιά.

Στους δύο επάνω ορόφους του αρχοντικού υπάρχουν 12 δωμάτια μεταξύ των οποίων 8 Classic, η σουίτα του Αρχοντικού (Manor Suite) και τρία δωμάτια Prestige. Στους κοινόχρηστους χώρους του πρώτου και δεύτερου ορόφου  μπορείτε να χαλαρώσετε στα σαλονάκια με θέα το ελατόδασος ή ακόμα να απολαύσετε την ατμόσφαιρα του παρελθόντος βλέποντας τις παλιές οικογενειακές φωτογραφίες και τα αντικείμενα που διασώθηκαν από την εποχή που το παλιό αρχοντικό βρισκόταν στο ζενίθ της αίγλης του ως παραθεριστική οικία.

 

 

 

Ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη κυρίως κτίριο
Το Αρχοντικό

Το κυρίως κτίριο του ξενοδοχείου Αρχοντικό Χατζηγάκη
Καλοκαίρι, Ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη
Η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου
Καθιστικό στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου
Κτίριο Αρχοντικό Χατζηγάκη Περτούλι
Σάλονι στο κυρίως κτίριο του ξενοοδχείου Αρχοντικό Χατζηγάκη
Ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη, χιόνι

 

 

Το χαγιάτι ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη
Το Χαγιάτι

Το Χαγιάτι

Το «Χαγιάτι» είναι ένα κτίριο στο πλάι του Αρχοντικού, το οποίο ανοικοδομήθηκε από την αρχή, στη θέση που βρισκόταν το τυροκομείο και οι αποθήκες του παλαιού αρχοντικού. Σήμερα στεγάζει 8 ευρύχωρα Garden Residence δωμάτια και τρεις Garden Residence σουίτες.

Το κυρίως κτίριο του Αρχοντικού και το χαγιάτι συνδέονται υπογείως. Στους ημιυπόγειους χώρους λειτουργεί μικρό γυμναστήριο και σάουνες ανδρών και γυναικών. Επίσης υπάρχει playroom για τους μικρούς μας φίλους, αίθουσα με αμερικάνικο μπιλιάρδο, αίθουσα με τραπέζι πινγκ-πονγκ και τηλεόραση.

Το Χαγιάτι, Αρχοντικό Χατζηγάκη, Περτούλι
Το Χαγιάτι και στο βάθος η νέα πτέρυγα
Αρχοντικό Χατζηγάκη, Περτούλι
Το Χαγιάτι στο ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη

Η νέα πτέρυγα

Η νέα πτέρυγα του ξενοδοχείου Αρχοντικό Χατζηγάκη ακολουθεί το ίδιο αρχιτεκτονικό στυλ με τα υπόλοιπα κτίρια του ξενοδοχείου, αφού και σ’ αυτό το κτίριο κυριαρχεί το ξύλο και η πέτρα. Στη νέα πτέρυγα υπάρχουν 10 δωμάτια Superior, και 3 Superior σουίτες. Η διακόσμηση των δωματίων της νέας πτέρυγας έχει ελαφρά πιο μοντέρνο στυλ σε σχέση με τα δωμάτια των άλλων κτιρίων, όμως η ατμόσφαιρά τους βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το ύφος του ξενοδοχείου.

Επιπλέον, στη νέα πτέρυγα υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων («Μπέρτα») κατάλληλα διαμορφωμένη και εξοπλισμένη ώστε να φιλοξενεί δεξιώσεις και συνέδρια. Στο κτίριο αυτό υπάρχουν και δύο υπόγεια κλειστά πάρκινγκ.

 

 

Νέα πτέρυγα ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη
H νέα πτέρυγα

Η νεά πτέρυγα από την είσοδο ξενοδοχείου Αρχοντικό Χατζηγάκη
Η νέα πτέρυγα του ξενοδοχείου Αρχοντικό Χατζηγάκη το βράδυ
Κτίριο ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη χιόνι
Άποψη του εσωτερικού της νέας πτέρυγας του ξενοδοχείου Αρχοντικό Χατζηγάκη
Εξωτερική άποψη της νέας πτέρυγας
Αίθουσα συνεδρίων και συναντήσεων

 

 

Το κτίριο πολλαπλών χρήσεων
Το κτίριο πολλαπλών χρήσεων

 

 

Κτίριο πολλαπλών χρήσεων
Το εστιατόριο

 

Το κτίριο πολλαπλών χρήσεων

Το κτίριο πολλαπλών χρήσεων του Αρχοντικού Χατζηγάκη κατασκευάστηκε εξ αρχής για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ξενοδοχείου και αποτελείται από τρία επίπεδα:

Στο πρώτο επίπεδο βρίσκεται το εστιατόριο «Μπουντούρα», το οποίο πήρε το όνομά του από την ομώνυμη κορυφή της περιοχής. Στο εστιατόριο δεσπόζει ένα μεγάλο τζάκι κι έχει απίστευτη θέα προς το απέναντι βουνό και το χωριό του Περτουλίου.  Ο συνδυασμός ξύλου και πέτρας στο πάτωμα, το ξυλόγλυπτο ταβάνι και τα μοναδικής αισθητικής έπιπλα, υποβάλλουν ευγενικά τον επισκέπτη και δημιουργούν ατμόσφαιρα αντάξια του εξωτερικού περιβάλλοντος. Στον χώρο αυτό σερβίρεται το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα.

Στο δεύτερο επίπεδο βρίσκεται το Marossa Café και η αίθουσα δεξιώσεων Μαρόσα, που χρωστούν το όνομά τoυς στο απέναντι βουνό. Στον όμορφα διακοσμημένο αυτόν χώρο, με τους μεγάλους καναπέδες, το τζάκι και την υπέροχη θέα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους, σνακς, τοπικά αφεψήματα, φρέσκους χυμούς και γλυκά που παρασκευάζονται από εμάς με αυθεντικές, ντόπιες συνταγές. Στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται και η αίθουσα συνεδρίων Θεόδωρος Παπαθανασίου η οποία διαθέτει σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό.

Στο τρίτο επίπεδο λειτουργεί το Pool Bar Karpouza. Το μικρό και καλαίσθητο αυτό μπαράκι που έχει θέα σε όλο το Περτούλι λειτουργεί μόνο τους θερινούς μήνες και εξυπηρετεί την πισίνα του ξενοδοχείου και τον κήπο γύρω από αυτή. Κάτω απ’ τις ιτιές και μέσα στο πράσινο, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ποτό, καφέ, σνακς, παγωτό, γλυκά, όλα φτιαγμένα με μεράκι μέσα στο αρχοντικό. Επιπλέον, ο κήπος γύρω από την πισίνα αποτελεί ιδανική τοποθεσία για καλοκαιρινά πάρτι και δεξιώσεις. Το Pool Bar Karpouza πήρε το όνομά του από τοπωνύμιο του Καμναΐτικου ποταμού, του παραπόταμου του Αχελώου ο οποίος διασχίζει την κοιλάδα του Περτουλίου. Καρπούζα αποκαλούνται στην περιοχή η φυσικές βάθες όπου κάτοικοι και επισκέπτες κολυμπούν τους θερινούς μήνες.

Εστιατόριο-Bar & Lounge στο Περτούλι
Restaurant στο ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη
Cafe-bar στο Περτούλι
Καφετέρια & Μπαρ στο Περτούλι
αίθουσα συνεδρίων και σεμιναρίων αρχοντικό χατζηγάκη
Pool bar Περτούλι

Η Αγία Παρασκευή

Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής κρύβεται στο κτήμα του ξενοδοχείου και αποτελεί μοναδικό πλεονέκτημα για όσους επιθυμούν να τελέσουν τον γάμο τους ή τη βάπτιση του παιδιού τους και να δεξιωθούν στη συνέχεια φίλους και συγγενείς. Βρίσκεται βορειοδυτικά του Αρχοντικού, στο υψηλότερο σημείο του συγκροτήματος,. Πρόκειται για ένα πέτρινο κτίσμα, φτιαγμένο με πολύ μεράκι, «πνιγμένο» στο γιασεμί και τα λουλούδια. Η θέση το πέτρινου παρεκκλησιού, με την απεριόριστη θέα, τις ευωδιές των γιασεμιών και τη λιτή  γραμμή, προκαλεί κατάνυξη και δημιουργεί μια μοναδική, ρομαντική ατμόσφαιρα για όσους το επιλέξουν για το γάμο τους ή τη βάπτιση του παιδιού τους.

 

 

Το εκκλησάκι στο Αρχοντικό Χατζηγάκη για γάμο και βάπτιση
Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής

Γαμος και βαπτιση

επιλέξτε το Αρχοντικό Χατζηγάκη και οργανώστε μια ονειρεμένη εκδήλωση

διαμονη

Classic δωμάτια - Αρχοντικό Χατζηγάκη

Δωματια Classic

2 ενήλικες και 1 ή 2 παιδιά, queen bed, περίπου 26 τ.μ.

Garden Residence δωμάτιο Ξενοδεοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη, Περτούλι

Δωματια Garden Residence

2 ενήλικες και 1-2 παιδιά, queen bed, περίπου 37 τ.μ.

Prestige rooms Αρχοντικό Χατζηγάκη, Περτούλι

Δωματια Prestige

2 ενήλικες και 1-2 παιδιά, queen bed, περίπου 45 τ.μ.

Superior δωμάτιο ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη,Περτούλι, Ελάτη

Δωματια Superior

2 ενήλικες και 1 παιδί, king bed, περίπου 40 τ.μ.

Manor Σουίτα στο Αρχοντικό Χατζηγάκη

Σουίτα Manor

2 ενήλικες και 1-2 παιδιά, Queen bed, περίπου 50 τ.μ.

Garden Residence Suite στο ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη στο Περτούλι

Σουιτες Garden Residence

2 ενήλικες και 1-2 παιδιά, queen bed, περίπου 50 τ.μ.

Superior suite - honeymoon suite ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη

Σουιτες Superior

2 ενήλικες και 1-2 παιδιά, super king bed, περίπου 80 τ.μ.

Thank you for a lovely stay in your marvelous example of a restored family home!
Robin & Rosemary G.

εγγραφειτε στο newsletter

για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες προσφορές και τα νέα του ξενοδοχείου

Με κλικ στο ΕΓΓΡΑΦΗ συναινείτε στην προσθήκη των στοιχείων σας στην λίστα newsletter και στη λήψη νέων και προσφορών από το ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη