κτιρια & εγκαταστασεις

Κτιρια και εγκαταστασεις

Μέσα στο πράσινο και μεταξύ των αιωνόβιων ελάτων υψώνονται τέσσερα κτίρια, απλώνονται πέτρινοι διάδρομοι ενώ υπάρχει και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής.

Το Αρχοντικό

Το κυρίως κτίριο του Αρχοντικού, το οποίο ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων, βρίσκεται στο κέντρο του συγκροτήματος. Καθώς το 1891 ήταν πολεμικός πύργος, αρχιτεκτονικά χαρακτηρίζεται από έντονες γωνίες, λιτές γραμμές και συμμετρία και αποτελείται από το ισόγειο και δύο ορόφους.

Στο ισόγειο- όπου ήταν το κελάρι του παλιού αρχοντικού, και διατηρήθηκαν τόσο το  πάτωμα, που διασώθηκε κυριολεκτικά πλακάκι-πλακάκι, όσο και οι καμάρες και τα θολωτά παράθυρα- βρίσκεται ο χώρος υποδοχής καθώς και ευρύχωρα σαλόνια μπροστά σε δύο μεγάλα τζάκια. Επίσης λειτουργεί χώρος διαμορφωμένος για επιτραπέζια παιχνίδια, τάβλι, χαρτιά. Ένα μπαράκι στον ίδιο χώρο προσφέρει καφέ, ποτό,  μικρά γεύματα και γλυκίσματα.

Στους δύο ορόφους του αρχοντικού υπάρχουν 12 δωμάτια εκ των οποίων μία σουίτα και τρία de lux. Στους κοινόχρηστους χώρους του πρώτου και δεύτερου ορόφου  μπορείτε να χαλαρώσετε στα σαλονάκια με θέα το ελατόδασος ή ακόμα να απολαύσετε την ατμόσφαιρα του παρελθόντος βλέποντας τις παλιές οικογενειακές φωτογραφίες καθώς και αντικείμενα που διασώθηκαν από την εποχή που το παλιό αρχοντικό βρίσκονταν στην αίγλη του.

 

 

 

Ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη κυρίως κτίριο
Το Αρχοντικό

Το κυρίως κτίριο του ξενοδοχείου Αρχοντικό Χατζηγάκη
Καλοκαίρι, Ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη
Η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου
Καθιστικό στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου
Κτίριο Αρχοντικό Χατζηγάκη Περτούλι
Σάλονι στο κυρίως κτίριο του ξενοοδχείου Αρχοντικό Χατζηγάκη
Ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη, χιόνι

 

 

Το χαγιάτι ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη
Το Χαγιάτι

Το Χαγιάτι

Το «χαγιάτι» του Αρχοντικού, κατασκευάστηκε εξ αρχής, στην θέση που βρισκόταν το τυροκομείο και οι αποθήκες του παλαιού αρχοντικού. Εκεί υπάρχουν έξι ευρύχωρα δωμάτια, τρείς σουίτες και δύο de lux δωμάτια.

Το κυρίως κτίριο του Αρχοντικού και το χαγιάτι συνδέονται υπογείως. Στους ημιυπόγειους χώρους λειτουργεί γυμναστήριο, σάουνες ανδρών και γυναικών με ιδιαίτερα αποδυτήρια και ντους. Επίσης υπάρχει play room για τους μικρούς μας φίλους, αίθουσα με αμερικάνικο μπιλιάρδο, αίθουσα με τραπέζι πινγκ πονγκ, και μεγάλη τηλεόραση.

Το Χαγιάτι, Αρχοντικό Χατζηγάκη, Περτούλι
Το Χαγιάτι και στο βάθος η νέα πτέρυγα
Αρχοντικό Χατζηγάκη, Περτούλι
Το Χαγιάτι στο ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη

Η νέα πτέρυγα

Η νέα πτέρυγα του ξενοδοχείου Αρχοντικό Χατζηγάκη ακολουθεί το ίδιο αρχιτεκτονικό στυλ με τα υπόλοιπα κτίρια του ξενοδοχείου αφού και σ’ αυτό το κτίριο κυριαρχεί το ξύλο και η πέτρα. Στο νέο κτίριο υπάρχουν 1 Standard δωμάτιο, 9 Superior και 3 Grand Suites. Τα δωμάτιά του ακολουθούν διαφορετικό στυλ, ελαφρώς πιο μοντέρνο, σε σχέση με τα υπόλοιπα δωμάτια το οποίο όμως «δένει» απόλυτα με το ύφος του ξενοδοχείου.

Επίσης υπάρχει μια αίθουσα εκδηλώσεων κατάλληλα διαμορφωμένη και εξοπλισμένη ώστε να φιλοξενεί δεξιώσεις και συνέδρια. Στο κτίριο αυτό υπάρχουν και δύο υπόγεια κλειστά πάρκινγκ.

 

 

Νέα πτέρυγα ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη
H νέα πτέρυγα

Η νεά πτέρυγα από την είσοδο ξενοδοχείου Αρχοντικό Χατζηγάκη
Η νέα πτέρυγα του ξενοδοχείου Αρχοντικό Χατζηγάκη το βράδυ
Κτίριο ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη χιόνι
Άποψη του εσωτερικού της νέας πτέρυγας του ξενοδοχείου Αρχοντικό Χατζηγάκη
Εξωτερική άποψη της νέας πτέρυγας
Αίθουσα συνεδρίων και συναντήσεων

 

 

Το κτίριο πολλαπλών χρήσεων
Το κτίριο πολλαπλών χρήσεων

 

 

Κτίριο πολλαπλών χρήσεων
Το εστιατόριο

 

Το κτίριο πολλαπλών χρήσεων

Το κτίριο αυτό κατασκευάστηκε εξ αρχής για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ξενοδοχείου και αποτελείται από τρία επίπεδα:

Στο πρώτο επίπεδο βρίσκεται το εστιατόριο «Μπουντούρα», το οποίο πήρε το όνομά του από την ομώνυμη κορυφή της περιοχής (Μπουντούρα). Το εστιατόριο, με απίστευτη θέα στο απέναντι βουνό και στο χωριό του Περτουλίου διαθέτει ένα μεγάλο τζάκι που δεσπόζει στην αίθουσα. Ο συνδυασμός με το πάτωμα ξύλο-πέτρα, το ξυλόγλυπτο ταβάνι, και τα μοναδικής αισθητικής έπιπλα, υποβάλλουν ευγενικά τον επισκέπτη και δημιουργούν ατμόσφαιρα αντάξια του εξωτερικού περιβάλλοντος. Στον χώρο αυτό σερβίρεται το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα.

Στο δεύτερο επίπεδο βρίσκεται το Marossa Cafe, που πήρε το όνομά τoυ απ’ το απέναντι βουνό και η αίθουσα δεξιώσεων Μαρόσα. Στον όμορφα διακοσμημένο χώρο αυτό με τους μεγάλους καναπέδες, το τζάκι και την υπέροχη θέα οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους, τοπικά αφεψήματα, φρέσκους χυμούς και γλυκά που παρασκευάζονται από μας με ντόπιες συνταγές. Στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται και η αίθουσα συνεδρίων και σεμιναρίων Θεόδωρος Παπαθανασίου,  η οποία διαθέτει οπτικοακουστικό εξοπλισμό.

Στο τρίτο επίπεδο λειτουργεί το Pool Bar Karpouza. Πήρε το όνομά του από τοπωνύμιο του ποταμού του Περτουλίου (Καμναϊτικος). Η Καρπούζα ήταν μέρος (βάθη) του ποταμού όπου οι νέοι της εποχής κολυμπούσαν τους θερινούς μήνες. Το μικρό και καλαίσθητο αυτό μπαράκι που έχει θέα σε όλο το Περτούλι, λειτουργεί μόνο τους θερινούς μήνες και εξυπηρετεί την πισίνα του ξενοδοχείου και τον κήπο γύρω από αυτή. Κάτω απ’ τις ιτιές και μέσα στο πράσινο, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ποτό, καφέ, σνακς, παγωτό, γλυκά, όλα φτιαγμένα με μεράκι στο αρχοντικό. Επιπλέον, ο κήπος γύρω από την πισίνα αποτελεί ιδανική τοποθεσία για καλοκαιρινά πάρτι και δεξιώσεις.

Εστιατόριο-Bar & Lounge στο Περτούλι
Restaurant στο ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη
Cafe-bar στο Περτούλι
Καφετέρια & Μπαρ στο Περτούλι
αίθουσα συνεδρίων και σεμιναρίων αρχοντικό χατζηγάκη
Pool bar Περτούλι

Η Αγία Παρασκευή

Βρίσκεται στο βορειοδυτικό σημείο του συγκροτήματος. Πρόκειται για ένα πέτρινο κτίσμα, φτιαγμένο με πολύ μεράκι, «πνιγμένο» στο γιασεμί και στα λουλούδια. Προκαλεί κατάνυξη και δημιουργεί μια ρομαντική ατμόσφαιρα για όσους το επιλέξουν για το γάμο τους ή τη βάπτιση του παιδιού τους.

 

 

Το εκκλησάκι στο Αρχοντικό Χατζηγάκη για γάμο και βάπτιση
Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής

Γαμος και βαπτιση

επιλέξτε το Αρχοντικό Χατζηγάκη και οργανώστε μια ονειρεμένη εκδήλωση

διαμονη

Standard δωμάτια - Αρχοντικό Χατζηγάκη

Δωματια Standard

2 ενήλικες και 1-2 παιδιά, queen bed, περίπου 26 τ.μ.

Deluxe rooms Αρχοντικό Χατζηγάκη, Περτούλι

Δωματια Deluxe

2 ενήλικες και 1-2 παιδιά, queen bed, περίπου 45 τ.μ.

Superior δωμάτιο ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη,Περτούλι, Ελάτη

Δωματια Superior

2 ενήλικες και 1 παιδί, king bed, περίπου 40 τ.μ.

Junior Suite στο ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη

Σουιτες Junior

2 ενήλικες και 1-2 παιδιά, king bed, περίπου 50 τ.μ.

Grand Suite, Honeymoon, ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη, Περτούλι, Ελάτη

Σουιτες Grand

2 ενήλικες και 1-2 παιδιά, super king bed, περίπου 80 τ.μ.

Thank you for a lovely stay in your marvelous example of a restored family home!
Robin & Rosemary G.

εγγραφειτε στο newsletter

για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες προσφορές και τα νέα του ξενοδοχείου