ΜΕΤΕΩΡΑ

Τα Μετεωρα

Το Αρχοντικό Χατζηγάκη είναι η καλύτερη βάση για εκδρομή στους ιερούς βράχους των Μετεώρων. Τα Μετέωρα είναι ένα από τα συγκλονιστικότερα μνημεία  της φύσης και περιλαμβάνονται στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς θεωρείται μοναδική «η αρμονική ταύτιση της βυζαντινής αρχιτεκτονικής και της φυσικής ομορφιάς». Οι 800 μεγαλοπρεπείς βράχοι που υψώνονται κατακόρυφα σε απόσταση μόλις 45 λεπτών από το ξενοδοχείο φιλοξενούν 24 μοναστήρια. Στα έξι εν λειτουργία, επισκέψιμα μοναστήρια φυλάσσονται ανεκτίμητοι θησαυροί, κειμήλια και έργα μικροτεχνίας.

Από τα σημαντικότερα μνημεία της Ορθόδοξης εκκλησίας, τα μοναστήρια των Μετεώρων είναι επισκέψιμα όλο τον χρόνο, χειμώνα καλοκαίρι, αν και το ωράριο των μοναστηριών υφίσταται μικρές μεταβολές ανάλογα την εποχή του χρόνου. Στα περισσότερα μοναστήρια θα χρειαστεί να ανεβείτε σκαλιά.

Οι επισκέψιμες μονές είναι:

Η μονή του Αγίου Νικολάου του Άσμενος ή Ιερά Μονή του Αναπαυσά. Οι τοιχογραφίες που διακοσμούν το μικρό καθολικό της μονής θεωρούνται από τα πιο σημαντικές της μεταβυζαντινής ζωγραφικής (ανδρικό)

Η  Μονή Ρουσάνου ή Αρσάνη. Ο ζωγραφικός διάκοσμος του καθολικού χρονολογείται το 1560 και αποτελεί ένα από ωριμότερα ζωγραφικά σύνολα της ακμής της “Κρητικής Σχολής”. (γυναικείο)

Η μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (Μεγάλο Μετέωρο), που βρίσκεται στον πιο ψηλό βράχο. Είναι η μεγαλύτερη από τις υπάρχουσες μονές και στο κελάρι της λειτουργεί ως μουσείο με αντικείμενα καθημερινής χρήσης (ανδρικό)

Η μονή των Αγίων Πάντων ή Ιερά Μονή Βαρλαάμ. Οι παλαιότερες τοιχογραφίες φιλοτεχνήθηκαν τo 1548, από τον περίφημο αγιογράφο Φράγγο Κατελάνο και βρίσκονται στο ιερό βήμα και τον κυρίως ναό (ανδρικό)

Η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος. Η μονή εμφανίζεται στην ταινία Τζέιμς Μποντ, Για τα μάτια σου μόνο. Είναι το μοναστήρι με τη δυσκολότερη πρόσβαση

Η γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου. Η πρόσβαση γίνεται από τον δρόμο (γυναικείο)

Η περιοχή των Μετεώρων προσφέρεται για ποικίλες δραστηριότητες, όπως περιπάτους, αναρρίχηση και ποδηλασία βουνού. Στην περιοχή μπορείτε να επισκεφθείτε, επίσης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών.

Διαμονη στο ξενοδοχειο Αρχοντικο Χατζηγακη

Classic δωμάτια - Αρχοντικό Χατζηγάκη

Δωματια Classic

2 ενήλικες και 1 ή 2 παιδιά, queen bed, περίπου 26 τ.μ.

Garden Residence δωμάτιο Ξενοδεοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη, Περτούλι

Δωματια Garden Residence

2 ενήλικες και 1-2 παιδιά, queen bed, περίπου 37 τ.μ.

Prestige rooms Αρχοντικό Χατζηγάκη, Περτούλι

Δωματια Prestige

2 ενήλικες και 1-2 παιδιά, queen bed, περίπου 45 τ.μ.

Superior δωμάτιο ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη,Περτούλι, Ελάτη

Δωματια Superior

2 ενήλικες και 1 παιδί, king bed, περίπου 40 τ.μ.

Manor Σουίτα στο Αρχοντικό Χατζηγάκη

Σουίτα Manor

2 ενήλικες και 1-2 παιδιά, Queen bed, περίπου 50 τ.μ.

Superior suite - honeymoon suite ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη

Σουιτες Superior

2 ενήλικες και 1-2 παιδιά, super king bed, περίπου 80 τ.μ.

Garden Residence Suite στο ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη στο Περτούλι

Σουιτες Garden Residence

2 ενήλικες και 1-2 παιδιά, queen bed, περίπου 50 τ.μ.

Το Αρχοντικό μας φιλοξένησε και πάλι. Αυτή την φορά ήταν πιο μαγευτικά, πιο ζεστά, συντροφιά με το πνεύμα των Χριστουγέννων.
Ανδρέας – Κωνσταντίνα

εγγραφειτε στο newsletter

για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες προσφορές και τα νέα του ξενοδοχείου

Με κλικ στο ΕΓΓΡΑΦΗ συναινείτε στην προσθήκη των στοιχείων σας στην λίστα newsletter και στη λήψη νέων και προσφορών από το ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη