φυσιολατρικος τουρισμος

Σημεια ιδιαιτερης φυσικης ομορφιας

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά σημεία ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς που ενδεχομένως να θέλετε να επισκεφθείτε. Εμείς σας προτείνουμε:

  • Τα Περτουλιώτικα λιβάδια. Ένα οροπέδιο, λιβάδια με μικρές λίμνες, άλογα και άλλα ζώα και το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου που υψώνεται γύρω από αυτά συνθέτουν το παζλ των Περτουλιώτικων λιβαδιών. Εκεί μπορείτε να κάνετε διάφορες δραστηριότητες, όπως ιππασία, ποδήλατο βουνού, πεζοπορία. Οι λάτρεις της ορειβασίας μπορούν να ακολουθήσουν το ορειβατικό μονοπάτι του Κόζιακα το οποίο οδηγεί στο καταφύγιο του Κόζιακα. Στα Λιβάδια πραγματοποιείται κάθε χρόνο το «Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων», κάθε τελευταίο σαββατοκύριακο του Μαΐου.
  • Τα λιβάδια στη θέση «ξυλογέφυρο»
  • Το όρος Κόζιακας (ή Κερκέτιο όρος). Αποτελεί τμήμα της νότιας Πίνδου με υψόμετρο 1.901 μέτρων και προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τη Λίμνη Κόζιακα η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1500-1600 μέτρων.
  • Φαράγγι της Μάνας. Ανάμεσα στο Περτούλι και το Νεραϊδοχώρι βρίσκεται το φαράγγι της Μάνας το οποίο αποτελεί βιότοπο για αρκούδες, λύκους και ελάφια.
  • Αντιχάσια Όρη. Οροσειρά στα βόρεια των Τρικάλων με υψόμετρο 1.416 μέτρα, χαρακτκηρισμένη ως περιοχή ιδιαίτερης σημασίας για πουλιά και καταφύγιο άγριας ζωής, ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000.
  • Όρος Αυγό Τρικάλων. Αποτελείται από 3 κορυφές που ξεπερνούν τα 2.000 μέτρα (Λουπάτα, Μαρόσα, Αυγό).
  • Ποταμός Αχελώος. Στον ποταμό Αχελώο, υπάρχουν εγκαταστάσεις για καγιάκ στη θέση «Αλεξίου», στη διαδρομή προς το Γαρδίκι.

Ασπροπόταμος. Η περιοχή του Ασπροποτάμου αποτελείται από 8 δάση, ποτάμια και οικοτόπους για πολλά φυτικά και ζωικά είδη. Είναι ενταγμένη στο δίκτυο Νatura 2000.

Διαμονη στο ξενοδοχειο Αρχοντικο Χατζηγακη

Standard δωμάτια - Αρχοντικό Χατζηγάκη

Δωματια Standard

2 ενήλικες και 1-2 παιδιά, queen bed, περίπου 26 τ.μ.

Deluxe rooms Αρχοντικό Χατζηγάκη, Περτούλι

Δωματια Deluxe

2 ενήλικες και 1-2 παιδιά, queen bed, περίπου 45 τ.μ.

Superior δωμάτιο ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη,Περτούλι, Ελάτη

Δωματια Superior

2 ενήλικες και 1 παιδί, king bed, περίπου 40 τ.μ.

Junior Suite στο ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη

Σουιτες Junior

2 ενήλικες και 1-2 παιδιά, king bed, περίπου 50 τ.μ.

Grand Suite, Honeymoon, ξενοδοχείο Αρχοντικό Χατζηγάκη, Περτούλι, Ελάτη

Σουιτες Grand

2 ενήλικες και 1-2 παιδιά, super king bed, περίπου 80 τ.μ.

εγγραφειτε στο newsletter

για να λαμβάνετε όλες τις τελευταίες προσφορές και τα νέα του ξενοδοχείου